Zaterdag 9 november 2024
om 13:00 uur
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
gepubliceerd op 21 oktober 2024
Judith Herzberg in De Balie

Ter gelegenheid van haar negentigste verjaardag brengt De Balie op zaterdagmiddag 9 november een ode aan het leven en werk van Judith Herzberg, een eerbetoon aan haar indrukwekkende poëzie- en toneeloeuvre. Naasten van Judith Herzberg bespreken haar werk en dragen een selectie van haar mooiste gedichten voor. Als sprekers treden o.a. Tijs Goldschmidt en Theodor Holman op.

Judith Herzberg (1934) is een van ’s lands meest gelezen dichters. Haar werk valt op door de combinatie van eenvoud en diepgang, met een scherp oog voor het dagelijks leven. Herzbergs poëzie is herkenbaar door haar heldere, directe taal en contemplatieve toon, waarmee ze grote thema’s zoals liefde en verlies op een intieme manier verkent. Naast poëzie schrijft Herzberg ook toneelstukken en essays. Ze ontving onder meer de P.C. Hooft-prijs en de Prijs der Nederlandse Letteren en is erelid van de MdNL.

Aanmelden

Deze feestelijke middag rond Judith Herzberg vindt op zaterdag 9 november om 13:00 uur plaats in De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam. Kaarten zijn te koop via deze link.Â