Maandag 14 oktober 2024
om 20:00 uur
Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam
gepubliceerd op 8 oktober 2024
Biografie op de Bühne met Marco Entrop en Mario Molegraaf

In Biografie op de Bühne, het praatprogramma van Biografieportaal.nl, komen elke maand de schrijver van een recent verschenen biografie en een biograaf die nog volop aan het werk is aan het woord. De avonden vinden plaats in het Amsterdamse Torpedo Theater.

Op maandagavond 14 oktober zijn Mario Molegraaf en Marco Entrop te gast. Van Mario Molegraaf is deze maand Opperhuidmens verschenen, de biografie van Hans Warren. Molegraaf was 23 jaar de partner van Warren en daarmee niet de meest voor de hand liggende levensbeschrijver van de schrijver/dichter die bovendien veel van zijn persoonlijk leven al prijsgaf in zijn Geheim Dagboek.
Molegraaf nam zich voor zichzelf en het onderwerp van zijn boek niet te sparen en voor eens en voor altijd openheid van zaken te geven.

Marco Entrop werkt al geruime tijd aan de biografie van Willem Arondéus, beeldend kunstenaar, illustrator, tapijtwever, auteur en verzetstrijder over wie Rudy van Dantzig al eerder een boek schreef en Stephen Fry een documentaire maakte.

In het eerste gesprek staat de gebiografeerde (en in dit bijzondere geval ook de biograaf) centraal, in het tweede het maakproces. Liliane Waanders gaat in gesprek met beide biografen.

Aanmelden

Deze Biografie op de Bühne vindt plaats op maandag 14 oktober om 20:00 uur in het Torpedo Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam. De toegang bedraagt € 12,-. Reserveren kan per mail (reserveren@torpedotheater.nl) of per telefoon (020 – 4284993).