Vrijdag 11 oktober 2024
om 20:00 uur
Café De Amer in Amen.
gepubliceerd op 4 oktober 2024
De Literaire Hemel met o.a. Matthijs van Boxsel

Vrijdag 11 oktober begint Stichting literaire activiteiten in Drenthe aan het 23ste seizoen van De Literaire Hemel. Joep van Ruiten en Annette Timmer praten als vanouds in café De Amer in Amen met schrijvers over hun onlangs verschenen boeken.

Deze aflevering, die in de Kinderboekenweek valt, wordt er ruim aandacht besteed aan Evert Hartman, die 30 jaar geleden in Hoogeveen overleed. Hij gaf, aanvankelijk naast zijn schrijverschap, aardrijkskunde aan het toenmalige Menso Alting College. Zijn jeugdboeken werden vier keer bekroond met de prijs van de Nederlandse Kinderjury en één keer met de Europese Jeugdboekenprijs. is opgegroeid met de boeken van zijn vader. Michiel van Meeteren was als kind groot fan en is nu, als sociaal geograaf en historicus van de Nederlandse geografie, opnieuw in het werk van Hartman geïnteresseerd.

Sasja Janssen kreeg in mei maar liefst twee prijzen: de prestigieuze A. Roland Holstpenning voor haar oeuvre en de nieuwe Johan Polak Poëzieprijs. Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica is haar zesde dichtbundel. Daarin probeert ze vat te krijgen op het heden, in alle mogelijke verschijningsvormen.

En Matthijs van Boxsel bekend van De Encyclopedie van de Domheid schreef nu Het carnaval van het Zijn, handboek van ’Patafysica. Dat is de vrolijke wetenschap van denkbeeldige oplossingen.

Aanmelden

De Literaire Hemel vindt op vrijdag 11 oktober 2024 om 20:00 uur plaats in café De Amer in Amen. De toegang bedraagt € 18,50, inclusief twee consumpties. Kaartverkoop via www.literairehemel.nl