Vrijdag 13 september 2024
om 20:00 uur
Grote Kerk, Den Haag
gepubliceerd op 4 juli 2024
Constantijn Huygens in de Grote Kerk in Den Haag

Op vrijdagavond 13 september aanstaande wordt in de Grote Kerk in Den Haag het programma Huygens! met La Sfera Armoniosa opgevoerd. Ontdek het veelzijdige leven van Constantijn Huygens (1596-1687) in een muzikale uitvoering van woord, beeld en geur. Deze 17e-eeuwse Hagenaar, begraven in de Grote Kerk in Den Haag, was niet alleen een bekende diplomaat en secretaris van drie stadhouders, maar ook een getalenteerd dichter, musicus, kunstkenner, architect en wetenschapper. Tot voor kort was het onbekend dat hij ook een gepassioneerd parfumeur was: er zijn meer dan 150 recepten van zijn hand.

Huygens’ eigen composities worden uitgevoerd door La Sfera Armoniosa (Paulina van Laarhoven – Viola da gamba, Mike Fentross –Theorbe en barokgitaar en Lette Vos – Sopraan) Tevens worden composities gespeeld van Huygens’ muzikale contacten, zoals Lanier, Foscarini, Monteverdi en Lambert. Een unieke, audiovisuele geurbeleving die Huygens en zijn tijd tot leven brengt. Voorafgaand en na afloop is een kleine tentoonstelling rondom Constantijn Huygens te bekijken. Ook is er mogelijkheid tot aanschaf van boeken en muziek.

In dit programma wordt door Ineke Huysman aandacht besteed aan de vele vrouwelijke contacten die Huygens had en die een rode draad door zijn lange leven speelden. Verhalen en beelden laten zien hoe hij en zijn vriendinnen elkaars leven hebben beïnvloed.

Aanmelden

Het programma vindt op vrijdag 13 september om 20:00 uur plaats in de Grote Kerk te Den Haag. Tickets zijn te koop via deze link.Â