gepubliceerd op 20 juni 2024
Een dubbelnummer van De Moderne Tijd

Onlangs verscheen een nieuwe aflevering van De Moderne Tijd, het tijdschrift van onze gelijknamige Werkgroep. Het is een dubbelnummer geworden, maar liefst 170 pagina’s dik. In deze De Moderne Tijd. De Lage Landen 1780–1940, het eerste en tweede nummer van de achtste jaargang, treft u vijf uitgebreide artikelen aan: ‘Verering van vernuft’ door Karel Davids, ‘Religieus en burgerlijk realisme’ door Toos Streng, ‘Een penninksche ten mijne behoeve’ door Marieke Dwarswaard, ‘Per ardua ad astra’ door Sieger Vreeling en ‘Voedingsbodem voor innovatie?’ door Klaartje Groot & Johrin Visser.

Voor de rubriek Pak van Sjaalman schrijft Nina van den Broek over een Russische veldtocht in 1812 en ‘De ‘grand tour’ in België’ van Jan Dirk Baetens & John Boyd-Brent verschijnt in dit tijdschrift als beeldessay. Tenslotte wordt in de rubriek Boekzaal der geleerde wereld het boek Bestemming België. Een geschiedenis van toerisme in dertien etappes (1830-2030) besproken.

U kunt dit nummer bestellen (of een abonnement afsluiten) via de website van de Amsterdam University Press. Of bekijk hier het huidige nummer.

 

De Moderne Tijd, 2024, Jaargang 8, nummer 1/2.